Фасети, поррцеланови и циркониеви корони

Фасети, поррцеланови и циркониеви корони

Оформяне на перфектната усмивка с фасети, поррцеланови и циркониеви корони

За да постигнем вашата перфектна усмивка, която да отговаря на вашето лице и тяло и на вашата емоционална нагласа, в Стил Дент изработваме дизайн на вашата усмивка съобразно всички ваши индивидуални изисквания, които имате.

Порцелановите фасети са специална финна конструкция, която се изработва от керамика. Тази конструкция се залепва върху предната  повърхност на зъба чрез специално естетично „лепило“. При поставянето им е необходимо зъбите да се изпилят с приблизителна дебелина от 0,3 до 0,6 мм, което най-често засяга единствено емайла на зъбите. При посочения начин на поставяне, предната страна (от към устни и бузи) изцяло е покрита от керамика, а от вътрешната страна остава естествена и непроменена. Всичко се изработва в лаборатория по индивидуален отпечатък, като е необходимо и точно да се възпроизведе цвета и спецификите и на съседните до фасетите зъби. Изборът пада на този съвременен метод, когато не е необходимо зъбът да се облича с коронки, а е необходимо само да се коригират визуалните дефекти:

  • оцветявания (тетрациклинови и флуорозни петна, след умъртвяване със стари каналопълнежни средства),
  • разстояния между зъбите (диастеми и треми),
  • вродени емайлови хипоплазии,
  • нарушена форма и размер на зъбите,
  • изтрити режещи ръбове на резците,
  • дефекти по емайловата повърхност и патологични ерозии,
  • неестетични големи възстановявания.

Естетичната стоматология се развива с бързи темпове и едно от последните и постижения са керамичните фасети. С тяхна помощ има възможност да се коригират почти всякакви видове деформации на формата на предните зъби. Когато пациента не желае да се подложи на ортодонтско лечение за коригиране на диастема и треми, то изборът на фасети е най-безобидният метод за тяхната промяна

faseti2

 

В Стил Дент се стремим да запазваме здравите тъкани и да постигаме максимално улеснение чрез минимална инвазия за всички пациенти.

  • Първата стъпка е детайлно планиране на усмивката на база Smiledesign – т.е. вземане на отпечатъци от двете челюсти и фотоснимки, за да се направи дизайн на усмивката. Благодарение на готовия проект, пациентът има възможност да види бъдещата си усмивка като инженерно решение. След възприемане на бъдещата визия на красивата усмивка се пристъпва към реализиране на проекта чрез фасети.
  • Следващата стъпка при поставянето на фасети е подготовката на зъбите. Този етап е от решаващо значение за здравината на фасетите. Не е препоръчително прекалено изпиляване на зъбите, за да може фасетата да бъде залепена към емайла на зъба и да се получи добра химическа връзка между тях. Така резултатът ще бъде неразрушим.