Имплантология и зъбни импланти

Имплантология и зъбни импланти

Хората рано или късно през своя живот стигат до момент, в който са загубили един или няколко зъба. Решаването на този проблем може да се осъществи по няколко начина:

  • Неподвижно протезиране чрез поставяне на корони и мостове
  • Подвижно протезиране стабилизирано чрез механични стави или импланти
  • Поставянето на зъбен имплант е най-добрият и оптимален вариант за лечение на липсващ зъб.

Предимство при използването на Зъбните импланти е, че ни дават възможност да забравим за носенето на некомфортните подвижни протези, което качествено променя стила на живот на пациента.

Когато има случай с група липсващи зъби, имплантите са по-доброто решение, тъй като не се изискват мостове, а се изграждат здрави, изкуствени зъби, които правят много по-лесна устната хигиената.

Още едно предимство на лечението с имплантите е, че съседните здрави зъби, по никакъв начин не се изпиляват или намесват, а възстановяват не само липсващия зъб, но и самите тъкани.

Когато става въпрос за тотална липса на зъби – имплантите правят дадена протеза много по-стабилна и фиксирана като конструкция.

screen-shot-2016-10-26-at-20-08-23

Имплантологията и лечението със зъбни импланти е надеждно и дългосрочно решение , подобряващо качеството, стила на живот и психологическия комфорт.

В Стил Дент използваме иновативните технологии и материали, което е предпоставка лечението на нашите пациенти да е минимално инвазивно.След индивидуална консултация с нашият дентален лекар започва лечение, което е детайлно планирано за всеки един случай. За да се гарантира дълъг живот на имплантите е необходима предварителна подготовка на зъбите и отлична устна хигиена.