Ендондонтия

Ендондонтия

Съвременната ендодонтия, представлява качествено лечение на кореновите канали на заболелите зъби.

Прави се, когато пулпата – меката тъкан в зъба, се възпали или инфектира. Възпалението или инфектирането може да възникне от редица причини – дълбок кариес, продължителни повтарящи се процедури по зъба или пукнатина и отчупване на зъба. В допълнение, травма на зъба може да е причина за ендодонтско лечение, въпреки че няма видими увреждания по зъба. Ако пулпно възпаление или инфекция остане нелекувано, то може да доведе до болка или възникването на абсцес.

Прецизно проведеното ендодонтско лечение, чрез правилното почистване, дезинфекциране и запълване на кореновите канали на зъбите, в много случаи е единствената възможност да се запази зъба в дългосрочен план и да се предотврати последващо възпаление на костта. След успешно проведено ендодонтско лечение зъбът остава функционален.

Ние, в Стил Дента прилагаме високо и качествено ниво на ендодонско лечение, като използваме най-съвременните материали и технологии

Рентгеновата снимка, която ще направим веднага след лечението на каналите ще бъде доказателство за добре свършената работа и ще ни послужи да проследим резултата от лечението.

За прецизност в ендодонтското лечение използваме бинокулярни увеличителни очила, които брилянтно осветяват зрителното поле и осигуряват максималнa детайлност.

edodontiq2

 

След проведеното успешно ендодонтско лечение в Стил Дент ще имате  възможност да завършите перфектният вид на вашата усмивка с нашите решения в областта на естетичската стоматолгия