Детска дентална стоматология

Детска дентална стоматология

Децата изискват специално внимание при прегледа и лечението. От изключително заначение е Оралната хигиена и профилактика да започне още от ранното детство и има огромно значение за оралното здраве на децата в бъдеще.

Ние се грижим за развитието на детските зъби и венци и предотвратяваме ранното развитие на кариеси и ортодонтски деформации.

С професионалният опит на нашия дентален лекар , децата ви ще получат индивидуална програма за дентална грижа и третиране на проблемните зони без болка и страх. В допълнение към балансирания ни подход, тук могат да бъдат научени на правилни хигиенни навици и техника за миене на зъбите, която ще им гарантира по-чисти и здрави зъби.

За успешната адаптация на вашето дете ,при първата среща със дентален лекар детето ще се запознае с обстановката, стоматологичния стол и стоматологичните принадлежности.
Редовните профилактични прегледи предотвратяват ранната поява на кариеси и отстраняване на вече получени усложнения или ортодонтски проблеми.

За подрастващите предлагаме система за превенция на кариеса на дъвкателните зъби – поставяне на силанти.
Силантите се поставят върху зъбите с дълбоки участъци, които са труднодостъпни за почистване и предразполагат развитието на кариеси. Зъбните силанти представляват специални течливи смоли, които могат да се втвърдяват под действието на синя светлина и наподобяват фотополимерните пломби. Те се нанасят по дъвкателната повърхност на зъбите, където се намират така наречените фисури и ямки, които се разполагат дълбоко в емайла на зъба, което ги прави трудно достъпни за почистване от хранителни остатъци и бактерии. Процедурата е изключително лека и безболезнена.Препоръчителна е за деца с изразен релеф на зъбите или по-ранен пробив на постоянни зъби.

detska1