Ботокс

Ботокс

Ботокс терапията е бърз и безкръвен метод и точно поради тези причини се оказва и много търсен. Препоръчително е ботокс да се използва при пациенти над 30 годишна възраст. По принцип не съществува ограничение на процедурите с ботокс, могат да се правят цял живот, но не е препоръчително да се инжектира токсина на едно и също място повече от два пъти в годината. Ако повтаряте по-често процедурата и тя се изпълнява от непрофесионалист, то съществува реална опасност да получите парализа на лицевите мускули.

botoks2

Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, между веждите, около очите (т. нар. пачи крак) и около устните. Той е в състояние да промени общата визия на лицето, като успешно заличава уморения вид.

Ботоксът може да се използва самостоятелно или в комбинация с други методи като фото или лазер процедури и дермални филъри. Най-често той се използва в горната трета на лицето: за бръчките между веждите, хоризонталните бръчки на челото и тези около очите.

  • Горна част на лицето:

Линии на гнева, хоризонтални бръчки на челото- резултат от мимиките на лицето през годините.В областта на очите могат да се третират бръчиците тип пачи крак, увисването на клепачите и тъмните кръгове под очите

  • Средна част на лицето:

Бръчки от носа към устата, тъжни ъгли на устата, скулптуриране на лице – третирането на тези зони е една от най-често извършваните и безопасни манипулации с дермални филъри, даващи отличен резултат.

  • Долна част на лицето:

Тъжни ъгли на устата, гънка на брадичката и контур и обем на устни

 

В заключение за ботокса може да се каже, че е безопасен и ефективен метод за заличаване на белезите от времето.