Бондинг

Бондинг

Бондингът е Процедура, която позволява да се постигне директно възстановяване на различни дефекти на зъбите чрез послойно нанасяне на фотополимер.

 

Посредством този метод могат да бъдат корегирани разстояния между зъбите, неправилна форма и/или големина, някои оцветявания. Обикновено се извършва в едно посещение. При по-сложни случаи предварително се прави восъчен проект на бъдещото възстановяване, по който се извършва корекцията на зъбите.Фотополимерът трабвя да е висок клас за да се постигне и естетичен резултат.Той трябва да съдържа различни пигменти, които могат дасъвпадат както с цвета на зъба, така и да имат различна степен на прозрачност.Изключително важна характеристика е възможността да бъде полиран до блясък.Биндингът се използва при :

Кариседи на предни зъби,Счупени предни зъби, за Удължаване на зъби, за корекция на формата, за корекция на режещия ръб, за покриване на дефекти при отдръпване на венеца, за да се затворят пространства между зъбите.Предимствата на бондинга са по-ниската цена в сравнение с керамичните фасети и минималното изпиляване на зъбите (в някои случаи е възможно възстановяването да се извърши практически без изпиляване).

bonding2